Нацбанк: Країна повністю розрахувалася за платежами

Як передає кореспондент УНІАН, про це заявила директор генерального департаменту грошово-кредитної політики Нацбанку України Олена Щербакова.

«Країна повністю розрахувалася за платежами, здійснення яких припадало на поточний рік», - сказала О.Щербакова.

За її словами, засоби для погашення зобов'язань були акумульовані з власних джерел.

Відео дня

На тему: НБУ не хоче говорити, коли почне вибивати валюту з експортерів

Як повідомляв УНІАН, у березні п.р. прем'єр-міністр Микола Азаров в інтерв'ю агентству "Рейтер" заявив, що Україна проситиме свого ключового кредитора - МВФ рефінансувати борг, погашення якого припадає на 2012 рік, новими кредитами у рамках програми stand-by. За словами українського прем'єра, така можливість рефінансування обговорювалася під час його зустрічі з виконавчим директором МВФ Крістін Лагард наприкінці січня.

При цьому пізніше, 13 березня, він заявив, що Україна поки що не веде переговорів з Міжнародним валютним фондом з реструктуризації боргу.

Довідка УНІАН. У листопаді 2008 року МВФ ухвалив рішення про надання Україні дворічної програми кредитування stand-by на суму близько 16,4 млрд дол. У 2008-2009 роках Україна одержала три транші кредиту на загальну суму 12 млрд дол. Четвертий транш у розмірі 3,8 млрд дол. Україна розраховувала одержати в листопаді 2009 року, проте через проведення президентських виборів кошти не були виділені.

У липні 2010 року була ухвалена нова Програма співпраці України і МВФ, що передбачає виділення Україні кредиту на майже 16 млрд долл.