Представители ”Свободы” и общественные активисты в холле Киевсовета. 7 февраля

Як повідомили УНІАН у прес-службі Київської міської ради, представників громадськості, які візьмуть участь у засіданні, визначила робоча група, що працює над спрощенням процедури доступу до Київради.

Напередодні робоча група вирішила, що участь у пленарному засіданні візьмуть 15 громадян з тих, що подали відповідні заявки до Київради, та по одному представнику громадськості від кожної з 15 фракцій та груп Київради.

Станом на 20 лютого заявки на участь у пленарному засіданні подали 68 представників громадських організацій. Втім, двоє представників громадськості - Ігор Луценко (ГО «Андріївсько-Пейзажна ініціатива») та Єгор Соболєв («ГС «Свідомо») відкликали свої заявки, інформують у Київраді.

Відео дня

Серед 66 учасників шляхом відкритого жеребкування було визначено 15 осіб. Ще чотирьох представників громадськості було подано від фракцій Київради. Серед них повторним жеребкуванням визначили 15 людей, які будуть присутні у залі пленарних засідань, і чотирьох - у кулуарах.

Як сказала заступник міського голови - секретар Київради Галина Герега, подібний механізм доступу громадськості на пленарні засідання Київради буде застосовуватися, поки свою роботу не завершить робоча група, яка погодить постійний порядок доступу громадськості на пленарні засідання.

«Ми вибрали максимально прозорий та демократичний спосіб, щоб визначити ті громадські організації, які буде запрошено на пленарне засідання. В майбутньому ми зробимо цю процедуру ще більш простою і зручною для громадян», - зазначила секретар Київради.

На цю тему: Активісти пояснили, чому штурмували Київраду

Як повідомляв УНІАН, вранці 7 лютого під будівлею Київради проходив мітинг за участю близько 400 представників ВО «Свобода», «Батьківщини», «УДАРу» і громадських організацій. Їхньою головною вимогою був допуск на засідання Київради.

Результатом переговорів мітингувальників із владою столиці стала домовленість про створення робочої групи та напрацювання механізму допуску представників громади столиці на засідання Київради і донесення ними до депутатського корпусу думки киян з того чи іншого питання.

Вже пройшло два засідання сесії Київради за участю громадських активістів. На них було, зокрема, затверджено бюджет Києва та Програму соціально-економічного розвитку столиці на поточний рік.