Стабільності гривні нічого не загрожує - банкіри

Про це заявили опитані експерти, коментуючи вплив політичних подій на стабільність гривні.

«Ми не бачимо різких рухів ні щодо вилучення депозитів, ні з обміну валют. Люди до нас зверталися за роз'ясненнями, ми їм пояснюємо, що все в порядку. На сьогоднішній день різкого стрибка позицій ми не спостерігаємо», - зазначив глава правління банку «Хрещатик» Дмитро Гриджук.

Відсутність хвилювань банкір пов'язує із зростанням довіри українців до банківської системи, а також національній валюті.

Відео дня

«Просто більшість людей вже давно визначилися щодо переваг на користь гривні, а також довіри до свого банку», - додав він.

Заступник голови банку «Контракт» Павло Крапівін констатує, що клієнти цікавляться, наскільки в банку вважають ймовірним сценарій щодо хвилювань на депозитних рахунках, ситуації на валютному ринку.

За його словами, через 7-10 днів Україна увійде в фазу передноворічних свят і ситуація повинна вирівнятися.

«Ми вступили в грудні, який в основному супроводжується продажем валюти. Тут будуть боротися два фактори - невпевненість і сезонність. Якщо ми пройдемо спокійно найближчі 7-10 днів, то все буде спокійно», - підсумував він.

Нагадаємо, що раніше Крапівін заявив, що внаслідок нормалізації відносин з Росією, експорт на зовнішні ринки вийде на попередні темпи. На його думку, це стане позитивним сигналом для стабільності гривні.