анонимус / Фото : Википедия

Хакери вільно організованої групи Anonymous засудили дії силовиків, які розігнали учасників акції Євромайдану в центрі Києва 30 листопада, і погрожують провести атаки на сайти уряду і правоохоронних органів, говориться у відеозверненні організації на сервісі YouTube.

«Ми бачили міліцію, яка застосовує варварські методи до мирних протестувальників. Anonymous незадоволені, народ України в кроці від революції. Зважаючи на те, що люди були мирно налаштовані, а міліція вчинила стосовно них вельми грубо - це не те бачення, яке ми розділяємо», - говориться в повідомленні.

Згідно із відеозверненням, активісти Anonymous не залишать події в Києві непоміченими і «виплеснуть свій гнів на уряд України».

Відео дня

Організація планує обнародувати результати здійснених кібератак за 5 днів.

Читайте також: Хакери заявляють, що зламали пошту МЗС України - ЗМІ

Довідка УНІАН. Anonymous – міжнародне сучасне інтернет-співтовариство хакерів, об'єднаних для захисту прав людини і забезпечення свободи інформації. Група була заснована в 2003 році.

Anonymous виступає проти цензури в Інтернеті, переслідування і нагляду. На знак протесту група зламує державні веб-сайти та інтернет-ресурси великих організацій по всьому світу.