Астероид может столкнуться с Землей

П'ятиметровий астероїд 2014 AA увійшов в атмосферу Землі над Атлантикою вранці в четвер, через добу після того, як він був виявлений; швидше за все, небесне тіло повністю зруйнувалося і не долетіло до Землі, йдеться в матеріалах Центру малих планет Міжнародного астрономічного союзу.

Читайте також: НАСА виключило відкритий українцем астероїд зі списку тих, які загрожують Землі

Цей випадок став другим в історії, коли небесне тіло було відкрите до падіння на Землю. Вперше це відбулося в 2008 році, коли астероїд 2008 TC3 був відкритий приблизно за день до того, як його уламки впали на території Судану, повідомляє РИА Новости.

Відео дня

Астероїд 2014 AA був виявлений вранці 1 січня на американській обсерваторії Маунт-Леммон. Астрономи провели серію вимірів, за підсумками яких встановили, що вже через добу об'єкт повинен впасти на нашу планету.

"Практично точно, що 2014 AA увійшов в атмосферу Землі 2 січня приблизно о 04.50 за Гринвічем (08.50 мск)", - йдеться в повідомленні.

Згідно з розрахунками Стівена Чеслі з Лабораторії реактивного руху НАСА, найбільш ймовірний район падіння простягається від центральної Америки до східної Африки.

Розмір астероїда 2014 AA становив від 3 до 5 метрів.