Кличко закликав силовиків не опиратися народу

Про це йдеться у зверненні Кличка, переданому УНІАН прес-службою «УДАРу».

«Я звертаюся до усіх силовиків: Бійці «Беркуту» і внутрішніх військ, не виконуйте злочинних наказів, захищайте народ! Не чиніть опору, і люди вас виведуть живими, але не відстрілюйтесь. Це насилля треба зупинити. І ви можете допомогти це зробити!», - наголосив Кличко.

За його словами, «крісло Януковича не варте таких жертв. І з вашого боку теж».

Відео дня

Кличко також закликав снайперів піти з дахів будинків.

Читайте такожОпозиція вимагає від Януковича йти на дострокові вибори

За словами лідера «УДАРу», всі силовики, які перейдуть на бік народу, матимуть гарантії безпеки.

«Зараз не час для особистої помсти. Це - не ваша війна. Це війна Яуковича проти народу! І народ йому не здолати», - додав він.

Також Кличко закликав військовослужбовців не вчиняти насильницьких дій щодо громадян.

«Не дайте себе використати у війні проти громадян, яким ви давали присягу і яких маєте захищати! Будьте з людьми! Не виконуйте злочинних наказів влади, проти якої повстала країна», - наголоси він.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні вранці в Києві поновилося протистояння між правоохоронцями та мітингувальниками.

За даними прес-служби Всеукраїнського об’єднання «Свобода», із боку Інститутської по людях відкрили вогонь снайпери та автоматники. Зараз у готелі «Україна» - тіла 12 загиблих від вогнепальних поранень. Дуже багато поранених.

За даними МОЗ, внаслідок загострення сутичок у центрі міста сьогодні, загинуло 7 осіб, з них 2 – співробітники МВС.

Читайте такожКожара: влада готова створити коаліційний уряд

Сьогодні координатор Штабу національного спротиву Олександр Турчинов зі сцени Майдану заявив, що військослужбовцям, внутрішнім військам, ”Беркуту” і працівникам МВС видають бойову автоматичну зброю з тим, щоб вони вели прицільний вогонь на ураження по мирним громадянам, які зібрались на Майдані.

Загалом станом на 12.00 сьогодні з 18 лютого до бригад екстреної медичної допомоги та закладів охорони здоров’я міста Києва за медичною допомогою звернулося 505 постраждалих під час сутичок у центрі столиці, 292 з них госпіталізовано. З початку сутичок померло 35 осіб, з них – 9 в закладах охорони здоров’я.