Омбудсмены Украины и Грузии договорились о сотрудничестве

Як повідомили УНІАН у прес-службі українського омбудсмана, ця угода спрямована на посилення взаємодії у сфері захисту прав громадян України на території Грузії та громадян Грузії на території України.

«Сторони домовилися про обмін найкращим досвідом і взаємне надання практичної допомоги у питаннях забезпечення прав людини та основоположних свобод, організацію спільних заходів, зокрема конференцій та семінарів, спрямованих на покращення механізмів захисту прав людини на національному, регіональному та міжнародному рівнях; здійснення навчальних візитів», - йдеться в повідомленні.

Читайте такожМЗС Литви: Світ не виніс уроків з війни РФ у Грузії в 2008 році

Відео дня

Омбудсмани України та Грузії, які виконують функції національного превентивного механізму відповідно до Факультативного протоколу до Конвенції ООН проти катувань, співпрацюватимуть також у такій важливій сфері, як попередження катувань, нелюдського або такого, що принижує гідність, поводження або покарання. Йдеться, серед іншого, про здійснення спільних візитів до місць несвободи з метою перевірки стану дотримання прав осіб, які там перебувають, поінформували у прес-службі Уповноваженого ВР з прав людини.