Махницкий говорит, что личности подозреваемых установлены, но не допрошены

Генеральна прокуратура України розслідує 4 кримінальних провадження проти екс-президента Віктора Януковича та очікує відповіді Інтерполу для оголошення його в міжнародний розшук.

Як передає кореспондент УНІАН, про це на прес-конференції в Києві повідомив в.о. генерального прокурора України Олег Махніцький.

Відео дня

“4 березня слідчим дано доручення про оголошення його (Януковича - УНІАН) у міжнародний розшук. На даний час ми підготували всі доручення, надіслали запит до Інтерполу й очікуємо відповіді “, - сказав Махніцький.

Читайте такожТуск назвав заяви Януковича пропагандою, на якій трималися найгірші режими

Він повідомив, що кримінальні провадження відкриті за перевищення влади та службових повноважень, що спричинило масові вбивства на Майдані Незалежності у Києві під час акцій протесту, за заволодіння спільно з іншими особами державним майном, легалізацію коштів, захоплення державної влади шляхом внесення змін до Конституції через Конституційний Суд та заклики до захоплення державної влади, оголошені Януковичем на прес-конференції у Ростові-на-Дону 27 лютого.

На запитання, чи встановлюються особи, які допомогли Януковичу втекти з України, Махніцький відповів: “Ці обставини є предметом кримінального провадження. Досліджується і коло осіб, які сприяли йому це зробити. Можу повідомити, що встановлено це коло осіб, але не допитано”.