Севастополь / uk.wikipedia.org

Як передає кореспондент УНІАН, рішення встановити на території міста Севастополя порядок обчислення часу відповідно до другої годинної зони (московський час) із переведенням годинникової стрілки 30 березня 2014 року о 2.00 на 2 години вперед прийнято сьогодні, під час засідання позачергової сесії міської ради Севастополя, що назвала себе Законодавчими Зборами міста.

Читайте такожКрим переходить на московський час

У рішенні говориться, що воно приймається (тимчасово, до ухвалення постанови Уряду Російської Федерації про приєднання міста федерального значення Севастополя до відповідної годинної зони) з метою врегулювання питання щодо обчислення часу на території міста федерального значення Севастополь після прийняття до Російської Федерації в перехідний період.

Відео дня

Депутати з метою адаптації до нового порядку обчислення часу доручили Севастопольській міській державній адміністрації розробити розклад роботи дитячих дошкільних і шкільних установ, інших підприємств, установ і організацій з урахуванням встановлення режиму роботи на одну годину пізніше.

Як повідомляв УНІАН, після окупації Криму російськими військовими нелегітимна влада АРК 16 березня провела незаконний референдум і заявила, що майже 100% тих, хто взяв у ньому участь, проголосували за приєднання Криму до Росії. На питання референдуму відповідали і жителі Севастополя.

17 березня депутати Севастопольської міськради ухвалили рішення про «Про статус міста-героя Севастополя» і звернулися до Російської Федерації з проханням про прийняття міста до складу Росії як суб'єкта РФ зі статусом міста федерального значення.

Через два дні президент РФ Володимир Путін і нелегітимні керівники кримської влади і Севастополя підписали договір між РФ і Республікою Крим про прийняття до Росії Криму і утворення у складі РФ нових суб'єктів. Ще за кілька днів Рада Федерації Росії одностайно схвалила анексію Криму.

Розпущений Верховною Радою України Кримський парламент ухвалив рішення про перехід півострова з київського на московський час із 30 березня.