Live streaming video by Ustream

Як передає кореспондент УНІАН, не дивлячись на озвучену домовленість «розвести» мітинги, щоб уникнути кровопролиття, між прокурором Запорізької області Олександром Шацьким (очолював прокуратуру регіону за ініціативи Запорізького Майдану - УНІАН) і проросійського лідера мітингу Артема Тимченко, учасники мітингів продовжують протистояння і стримуються лише співробітниками міліції, якими керує безпосередньо начальник ГУ МВС України в Запорізькій області Віктор Ольховський.

Кілька хвилин тому з боку представників Майдану в бік учасників Антимайдану почали кидати дрібними грошима - гроші на виїзд у Росію. Потім полетіли яйця, і вибухнуло кілька петард, які деякі учасники протистояння прийняли за світло-шумові гранати.

Відео дня

Безпосереднього зіткненню заважає кордон міліції між мітингувальниками.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні в центрі Запоріжжя, частково перетинаючись з часу проведення, повинні були пройти Майдан (заявку на проведення на площі перед Запорізької ОДА з 12-00 до 14-00 подала громадська організація «Українська справа», яка  традиційно подавала заявки на проведення недільних Майданів у Запоріжжі з кінця минулого року) і Антимайдан (заявку на проведення мітингу біля пам'ятника Леніна , ходи до Алеї Слави та мітингу на Алеї Слави в період з 11-00 до 14-30 подала Слов'янська гвардія).

Народна самооборона Запоріжжя оголосила про проведення мобілізації через інформації про можливі провокації з боку сепаратистів. Біля її штабу, розташованого в будівлі Запорізької ОДА сьогодні з 9 ранку з'явилися люди в балаклаві і з битами.

Близько 13-40 представників майдану, в тому числі чоловіки з кийками, символікою Правого сектора і бітами - в загальній складності близько 400 людей рушили у бік Алеї Слави, де проходив проросійський мітинг, організований Слов'янської гвардією і зібрав під прапорами СРСР, РФ та Слов'янської гвардії близько 400 - 500 осіб.

Близько 14-00 представники Майдану прибули на Алею Слави і почалося протистояння.