ПР

Як передає кореспондент УНІАН, у листівках йдеться: «Партія регіонів - вороги народу! На виборах ми віддавали за них свої голоси. Заради їх перемоги ми виходили на мітинги, з яких сміялася вся країна, називаючи нас рабами. Ми вірили у «другу державну російську», високі зарплати і мільйонам інших обіцянок. Ми вручили їм владу в країні. А отримавши владу, вони проміняли нас на жлобську розкіш». Далі в тексті згадуються керівники міста і називаються «фюрерами Партії регіонів у нашому Харцизьку». « Сьогодні знову брешуть нам, думаючи, що, збираючи мітинги на нашому Донбасі, вони випустять народне обурення як пар з каструлі і збережуть свої крісла хоча б тут. Вони нічого не зрозуміли. Вони досі вважають нас баранами...», - написано в листівці.

Як повідомляв УНІАН, у Донецькій області, в центрі міста Харцизька на площі перед Палацом культури, недалеко від захопленої сепаратистами будівлі міськради, пройшов мітинг за єдність України.

Читайте такожПР опублікувала свою версію меморандуму «Національної єдності»

Відео дня

Як передає кореспондент УНІАН, за словами учасників цього мітингу, яких зібралося майже 400 осіб, вони всі самоорганізувалися і прийшли на площу з численними прапорами України висловити свою позицію і підтримку єдності країни.

«Ми прийшли без жодних політичних гасел, від молоді до пенсіонерів, і багато виступали і говорили, що нас дістала ця бандитська зграя, яка сьогодні ходить і командує усіма, дістало те, що можна сьогодні бути побитим за українську символіку», - сказали жителі Харцизька, співрозмовники УНІАН.

Учасники мітингу заявили, що «ніякої Росії нам не треба, ми будемо тут жити, в Україні». Також мітингувальники пов`язали на одяг у вигляді бантиків жовто-блакитні стрічки, розтягнули великий прапор України розміром 4х2 метри і випустили в небо жовті та блакитні повітряні кульки.

«Навіть ті, хто повз мітинг проходив, зупинялися і кричали «Слава Україні!». Було багато людей з дітьми. Люди раділи, сказали, що ще прийдуть на такий мітинг», - розповіли учасники акції в Харцизьку.

Також вони повідомили, що на мітингу у секретаря Харцизької міськради городяни зажадали «терміново повісити прапор України над міськрадою і зняти прапор неіснуючої «Донецької народної республіки», зажадали вивісити національний прапор, або піти у відставку».

Крім того, ведучий мітингу говорив, що «кілька разів дзвонив народному депутату «регіоналу» Владиславу Лук`янову, «той обіцяв бути на мітингу, але так і не з`явився».

13 квітня в Донецькій області в місті Харцизьку без будь-якого опору було захоплено будівлю міськради, повішено прапор «Донецької народної республіки», а на сходинках цієї будівлі народний депутат від Партії регіонів Владислав Лук`янов закликав мітингувальників до федералізації.