REUTERS

Минулої ночі поблизу Слов`янська українські силовики деблокували блокпост, який будували сепаратисти. 

Про це написав на своїй сторінці у Facebook керівник Центру військово-політичних досліджень Дмитро Тимчук. 

«Точкову операцію провела мобільна група спецпризначення СБУ. Одного з екстремістів захоплено – ним виявився представник донецького козацтва».

Відео дня

Читайте такожЕкстремісти будують блокпост біля міськвиконкому Стаханова на Луганщині - Тимчук

Крім того, як повідомив Тимчук, «минулої ночі до збройових складів у Артемівську, що охороняються українськими військовими, прибуло близько 100 сепаратистів, частина з яких була озброєна. Через 2 години сепаратистів було вже близько 1000 осіб, ідентифіковано прибуття автомобілів з номерами Харківської області. Серйозні спроби штурму не робилися, акція носила швидше характер психологічного тиску. Сепаратисти скандували «Армія з народом!». Під ранок сепаратисти поїхали».

У Стаханові «після недовгої нічної активності натовп проросійськи налаштованих громадян, що зібрався в центрі міста, розійшовся. Екстремісти, які прибули з Луганська і ініціювали акцію, виїхали з міста (у напрямку до Луганська). Серед останніх були ідентифіковані жителі Стаханова, які брали участь у захопленні будівлі СБУ в Луганську і які до останнього часу перебували в захопленій будівлі», - зазначив Тимчук.

Читайте такожБойовики заявляють про атаку на їхній блокпост під Соледаром

Він також додав, що факт затримання донецькими екстремістами співробітників СБУ (про що вночі повідомили ЗМІ) група «Інформаційний опір» не коментує, вважаючи, що це в компетенції винятково СБУ.