Штайнмаер Штайнмайер  / REUTERS

Як передає кореспондент УНІАН у Польщі, про це Штайнмаєр заявив в опублікованому сьогодні інтерв'ю Gazeta Wyborcza.

"Не слід тішитися ілюзіями, що загроза стосується лише України. Системі безпеки Європи, яка була вироблена багато років тому, загрожує знищення", - сказав він.

Читайте такожЖодна країна Євросоюзу не хоче надсилати свої війська в Україну - глава МЗС Німеччини

Відео дня

Міністр назвав реальним новий поділ Європи через події в Україні, і зауважив, що європейці не очікували, що цей конфлікт набуде такої гострої форми.

"Новини, які надходять, лякають. Щораз гірша в останні дні ситуація на сході України, криваві сутички в Одесі дають зрозуміти, що лише кілька років відділяють нас від відкритого збройного протистояння", - вважає Штайнмаєр.

Він назвав єдиним шляхом для зупинення конфлікту переговори і закликав усі сторони докласти максимум зусиль для того, аби відбувся черговий раунд переговорів у Женеві.

"Ми повинні розмовляти. Зрив діалогу, коли в Україні зростає напруга, був б надзвичайно великою помилкою", - заявив Штайнмаєр.

При цьому глава МЗС Німеччини не сказав, чи вважає президента РФ Володимира Путіна головним відповідальним за події в Україні, але закликав зробити все можливе, щоб "не зробити його ворогом".