Теперь установлена ​​единая сумма – немногим более 41 000 гривен / фото УНИАН

Про це заявила народний депутат від «Удару» Ірина Геращенко.

Геращенко нагадала, що наприкінці березня парламент прийняв закон, який передбачає комплекс заходів щодо запобігання фінансової катастрофи. У той же час, зазначила народний депутат, цим законом допомога при народженні другої і третьої дитини була істотно скорочена. «Якщо раніше за народження другої дитини батьки отримували понад 60 тис. грн, а за третю - 120 тис., то тепер встановлена єдина сума - трохи більше 41 000 гривень. Звичайно, в умовах кризи потрібно економити, але економити на дітях просто неприпустимо», - наголосила Ірина Геращенко.

Народний депутат підкреслила , що «УДАР» наполягає на продуманої державної політики щодо захисту дітей і жінок-матерів і створення всіх умов для того , щоб жінка, якщо вона хоче, могла поєднувати материнство і кар'єру. « Жінки-матері повинні відчувати підтримку не один-два рази на рік, напередодні 8 Березня або Дня Матері . Ми категорично проти планів щодо зменшення виплат при народженні другої і третьої дитини» , - сказала вона.

Відео дня

Геращенко зазначила, що депутати від Удару зареєстрували законопроект «Про внесення змін до деяких законів України (щодо збільшення розміру допомоги при народженні дитини та поліпшення демографічної ситуації в державі)». Цим законом передбачається, що на першу дитину допомога буде призначатися в розмірі 45 тис. грн, на другу - 60 тис., а на третю і наступних - 80 тис. За словами Геращенко, 12 тис. гривень батьки будуть отримувати відразу ж після народження дитини, а решту суми - протягом певного часу. На першу дитину - протягом наступних 24 місяців, на другу дитину - 48 місяців, на третю - 60 місяців.

«УДАР» буде наполягати, щоб такий розмір виплат був введений вже з початку 2015 року. Адже гідна матеріальна підтримка сімей з дітьми вже довела свою ефективність: народжуваність в Україні почала зростати. Ми будемо наполягати , щоб цей закон був прийнятий вже на цій сесії парламенту» , - наголосила Ірина Геращенко.