“Не завжди те, що хочеться – можна. Для проголошення позастрокових виборів парламенту, а тим більше Президента, мають бути виконані певні передумови, визначені Конституцією України. Щонайменше, мають бути достроково припинені повноваження або ВР, або Президента», - так нунсівець Роман Зварич прокоментував офіційному сайту блоку “Наша Україна – Народна Самооборона” слова Ганни Герман про те, що ПР може ініціювати позачергові вибори ВР та Президента.

«Ситуація з ВР на сьогодні виглядає значно простішою, аніж півтора роки тому.  Тоді  в результаті  тотальної корупції в  вищій законодавчій гілці влади,  настала парламентська криза:  депутати в індивідуальному порядку почали переходити з опозиційних фракцій до тодішньої коаліції. Зараз, аби достроково припинити повноваження ВР, одна з двох фракцій, що входить до правлячої коаліції, мала би прийняти рішення про свій вихід з коаліції. Можу запевнити, що наша фракція не збирається цього робити. Я впевнений, що цього не відбудеться до самого кінця каденції ВР», - наголосив Зварич.

«Дострокове припинення повноважень Президента можливе в одному з чотирьох випадків, передбачених Конституцією. Це – заява Президента про складання повноважень, його передчасна смерть, припинення повноважень у зв`язку із станом здоров`я або в порядку імпічменту. Зрозуміло, що будь-який з цих приводів зараз виключений», - окремо підкреслив політик.

Відео дня

«Моя порада тим, хто говорить про дострокові вибори – менше ляпати язиком, а більше працювати на користь народу й держави. Коли не знаєш, що робити – починаєш говорити казна  що. Зараз ця хвороба починає поширюватися у Парламенті», - вважає Зварич.