Голова Верховної Ради України Арсеній ЯЦЕНЮК підкреслює, що державі пора позбавлятися від перекриття доріг для проїзду транспорту чиновників.

Як передає кореспондент УНІАН, сьогодні в прямому ефірі ДТРК «Крим» А.ЯЦЕНЮК назвав мигалки, ескорти і перекриття доріг «азійщиною» і «гіршими рудиментами радянщини».

«Я по місту Києву їжджу без мигалок, без ескортів, без перекриття дорогий, ну це азійщина (вибачте за грубість мови), гірші рудименти радянщини, від яких давно пора позбавлятися», - відзначив голова парламенту країни.

Відео дня

На переконання А.ЯЦЕНЮКА, єдина особа, яка може їздити з такими атрибутами, - це Президент. «Єдина особа – це Президент, який всенародно обраний і повинен їздити зі всіма цими атрибутами. Всі інші: прем`єри, голови парламенту, – в загальну чергу і поїхали, - сказав глава ВР України. - Ось я їжджу вже півтора місяці (без мигалок і ескортів – УНІАН) – живий, здоровий».

А.ЯЦЕНЮК також повідомив, що два тижні тому написав вимогу в Управління державної охорони, щоб з нього зняли держохорону. «Мене немає від кого охороняти, на мене ніхто не робить замах. Мене від українського народу охороняти не треба», - сказав глава ВР України.