Вільям Хейг. Фото: malpress.com

Про це заявив міністр закордонних справ Великої Британії Вільям Хейґ, пише Українська правда.

За його словами, Росія має припинити надання підтримки і постачання зброї групам сепаратистів.

Читайте такожНімецькі промисловці готові підтримати нові санкції проти Росії

Відео дня

Міністр нагадав, що міжнародне співтовариство готове до нового етапу санкцій проти Росії, "якщо остання буде продовжувати провокувати нестабільність в Україні".

"Я засуджую атаку на український військовий транспортний літак над Луганськом, в результаті якої, за отриманою інформацією, загинуло чимало українських військовослужбовців. Я висловлюю свої щирі співчуття родинам, друзям і колегам загиблих", - зазначив Хейг.

Як повідомляв УНІАН, 14 червня, близько 1.10 при заході на посадку в аеропорту Луганська пострілом із зенітного ракетного комплексу бойовики збили військово-транспортний літак Збройних сил України Іл-76. На борту літака, окрім 9 членів екіпажу, перебували 40 військовослужбовців. Всі вони загинули. Прокуратура відкрила кримінальне провадження за статтею «теракт».

Того ж дня в Маріуполі в результаті обстрілу колони транспорту троє прикордонників загинули і четверо отримали поранення. Колона потрапила під обстріл з автоматів і гранатомета на околиці міста, поблизу заводу "Азовсталь".