мітинг / twitter.com/vital_ovchar

Командир батальйону "Донбас", який і закликав людей вийти під стіни Адміністрації, попросив присутніх поводитися цивілізовано - нічого не кидати, не бити і не уподібнюватися "москалям".

Читайте такожБіля "Чонгару" провели мітинг на підтримку єдності України

Семен Семенченко також попросив тих, хто одягнув балаклави, зняти їх. Виняток зробили хіба що для донецьких, передає Українська правда.

Відео дня

"Зрозумійте, що у них там сім'ї, а для терористів це важіль", - сказав Семенченко.

Інший представник батальйону "Донбас" зачитав звернення до президента України Петра Порошенко від імені українців, в якому викладені вимоги припинити перемир'я, ввести в Україні військовий стан, забезпечити військових необхідною зброєю для знищення терористів, вимагати від країн ЄС і США ввести 3 етап санкцій по відношенню до Росії.

Пізніше, Семенченко додав ще одну вимогу - усунути від переговорного процесу Медведчука, Шуфрича і "інших зрадників".

"Якщо президент і народ будуть діяти разом, його підтримають, а вся ця шваль піде в минуле", - сказав командир батальйону.

Говорячи про переговорників, перший заступник глави адміністрації президента Геннадій Зубко сказав присутнім, що з боку України офіційним представником був тільки Леонід Кучма.

Що стосується Віктора Медведчука і Нестора Шуфрича, то вони, за його словами, "посередники, які взяли на себе переговорну функцію".

Мітингувальники віддали свої вимоги Зубку і вирушили на віче на Майдан.