Надія Савченко / ТСН

Про це УНІАН повідомили у прес-службі прокуратури Луганської області.

Відомості про вказане кримінальне правопорушення внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 3 ст. 146 Кримінального кодексу України (незаконне позбавлення волі або викрадення людини).

Слідство проводиться Сватівським райвідділом ГУМВС України в Луганській області. Досудове розслідування триває.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, військова льотчиця Савченко була захоплена терористами в полон у зоні АТО на сході України. Зараз вона перебуває в слідчому ізоляторі у Воронежі.

У Слідчому комітеті РФ стверджують, що Савченко під виглядом біженки нелегально перетнула кордон Росії і була затримана під час перевірки документів в одному з населених пунктів. Російські слідчі стверджують, що Савченко проходить як підозрювана у кримінальній справі про вбивство російських журналістів.

Читайте такожВоронезький облсуд повернув матеріали справи льотчиці Савченко в районний суд

За даними ЗМІ, суд Новоусманського району заарештував Савченко на два місяці - до 9 вересня.

Читайте такожНадія Савченко знаходиться в одиночній камері СІЗО Воронежа

За словами міністра закордонних справ Павла Клімкіна, Україна шукає для Савченко російського адвоката. «Росія надала можливість Надії Савченко мати державного адвоката. Для нас це все одно проблема, у нас немає довіри, і ми тепер намагаємося знайти відомого російського адвоката, який зможе захищати Надію на судовому процесі. Це критичне питання», - сказав Клімкін.