REUTERS

Після деякої паузи Кремль змінив формат військової агресії проти України.

Про це повідомляє група "Інформаційний супротив".

Зазначається, що через кордон України з російської території продовжують активно перекидати найманців і важке озброєння.

Відео дня

"Відмінною рисою нинішнього постачання зброї терористам є те, що його істотна частина укомплектована штатними екіпажами та бойовими розрахунками з числа російських військовослужбовців", - пишуть аналітики.

В "ІС" відзначають, що раніше екіпажі укомплектовувалися російськими найманцями, які були на момент вербування військовослужбовцями запасу (частково екіпажі комплектувалися і бойовиками з місцевих жителів, що мають необхідні військово-облікові спеціальності).

Читайте такожУ Раді федерації Росії вже говорять про точкові удари по Україні

Бойовики, в свою чергу, створюють умови для «пом'якшення» міжнародної реакції на російське вторгнення.

"Зокрема, за погодженням з російською стороною, протягом останнього тижня терористи здійснюють планові артилерійські обстріли території РФ з прикордонних районів України. Це дає можливість Москві заявляти про те, що територію Росії обстрілюють українські Збройні сили", - зазначає група "ІС".

За словами військових експертів, обстріли проводяться з районів, де немає підрозділів сил АТО. Російська сторона реагує на ці обстріли моментально, висловлюючи свої протести та погрози без всяких розслідувань обставин подібних подій.

Читайте такожУ РНБО запевняють, що бійці АТО не обстрілювали територію Росії

Також в ІС відзначають, що російські військові проводять артилерійські обстріли позицій українських силовиків з прикордонних районів РФ. Також вони вторгаються на територію України для проведення окремих акцій і операцій. За даними групи, відволікаючим маневром від операції ЗС РФ на Донбасі стало активне перекидання підрозділів російських військ, починаючи з 30 червня, в прикордонні райони навпроти українських Сумської та Харківської областей, де не ведуться бойові дії.

"На відміну від перекидання російських підрозділів до Ростовської області РФ (навпроти Донецької і Луганської областей України), ця передислокація проводиться демонстративно, без проведення заходів маскування", - пишуть аналітики.

Читайте такожРосія звинувачує Україну в обстрілі свого пограннаряду

"Паралельно Росія проводить потужну зовнішньополітичну операцію з активізації тиску на Україну з боку ЄС з метою змусити її припинити активні дії в Донбасі. При цьому «першим ешелоном» російського лобі в ЄС виступає Німеччина", - додають в "ІС".

Аналітики з групи "Інформаційний супротив" вважають, що протистояти задуму Москви може тільки активне продовження АТО на Донбасі (насамперед - з відсіканням сил терористів і російської армії в Луганській і Донецькій областях від держкордону з РФ, створення «буферної зони») і різка реакція міжнародного співтовариства.