Reuters

Як передає кореспондент УНІАН, про це заступник міністра закордонних справ Данило Лубківський заявив сьогодні на брифінгу в Києві.

«Росія продовжує технічне та матеріальне забезпечення терористів. Без посиленого та консолідованого тиску на Росію з боку ЄС, США та всього міжнародного співтовариства Кремль не припинить і не відмовиться від агресії проти України та реваншистських планів проти фактично всіх сусідніх держав», - заявив він.

Лубківський зауважив, що «активна фаза АТО продовжується через небажання терористів скласти зброю та виконати мирний план президента України».

Відео дня

Читайте такожСпівробітники СБУ затримали кур’єра, який віз терористам в Донецьку майже 5 млн рублів

«Бойовики втрачають позиції, українські військові відновлюють порядок на сході, людям надають гуманітарну допомогу, рятують життя, звільняють заручників. Лише за добу наші військові знешкодили 700 вибухових пристроїв, які терористи залишили у Слов’янську», - констатував заступник міністра закордонних справ.

«Відновлюється водопостачання та енергозабезпечення. Громадяни нарешті мають можливість отримати пенсії та заробітну плату», - додав він.