Суд / Фото : job-sbu.org

Про це УНІАН повідомила прес-група Управління СБУ в області.

Згідно з повідомленням, Управління СБУ в області завершило розслідування кримінального провадження, відкритого стосовно громадянина Російської Федерації за ч.1 ст. 114 (шпигунство) та ч.1 ст.263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.

Читайте такожНа Житомирщині піймали російського шпигуна

Відео дня

Встановлено, що іноземець, перебуваючи в Україні під чужим прізвищем, вербував громадян для отримання інформації, що становить державну таємницю.

З метою прикриття своєї протиправної діяльності громадянин РФ вступив до організації "Антикорупційний комітет України" і використовував видане йому посвідчення для збору даних у сфері економіки, науки і техніки, державної безпеки та охорони правопорядку, які у подальшому готувався передати іноземним розвідорганам.

Зловмисника затримали співробітниками СБУ у березні у м. Чернігові під час одержання ним документації з грифом "таємно". За висновком експерта з питань державної таємниці, зібрана іноземцем інформація належать до відомостей, розголошення яких створює загрозу національним інтересам та безпеці держави.

Крім того, в ході проведення досудового розслідування під час обшуку помешкання затриманого було виявлено набої калібру 9 мм, набої калібру 7,62 мм, тротилову шашку та карабін "Мосіна" з оптичним прицілом.

Матеріали кримінального провадження із затвердженим обвинувальним актом минулого тижня скеровано до суду.