REUTERS

Про це сказала міністр закордонних справ Австралії Джулія Бішоп в ефірі телеканалу ABC.

"Абсолютно ні. Ми не маємо наміру брати зброю на місце катастрофи. Це гуманітарна місія під керівництвом поліції та групи з Нідерландів та Австралії, вони не будуть озброєними", - сказала Бішоп, коментуючи ухвалений вчора Верховною Радою закон, котрий визначає умови роботи міжнародних експертів в Україні та дозволяє їм мати зброю.

Вона відзначила, що цей закон охоплює значно більше питань, ніж озброєння, та назвала його "операційним" документом.

Відео дня

Зокрема, за її словами, він визначає окремі умови використання спеціального обладнання та пошукових собак.

Міністр також назвала найважливішим завданням для міжнародних експертів знайти решту тіл загиблих у цій трагедії, аби чимшвидше відправити їх до Нідерландів для ідентифікації, а також їхні особисті речі.

Читайте такожУ Мінську ухвалили рішення зберегти для експертів коридор до місця аварії Боїнга-777Як повідомляв УНІАН, 31 липня ВР ухвалила, а президент України Петро Порошенко підписав закони про ратифікацію угод з Австралією про направлення австралійського персоналу в Україну для розслідування обставин падіння літака «Малайзійських авіаліній» та Нідерландами - про міжнародну місію захисту.

Передбачено, що чисельність міжнародної місію захисту розслідування становитиме не більше 700 озброєних осіб персоналу. Місія складається з військового й невійськового персоналу Нідерландів і Австралії та, у відповідних випадках, інших держав, громадяни яких перебували на літаку. Персоналу Місії дозволяється мати і носити зброю, а також застосовувати силу в порядку самооборони та для виконання своєї діяльності відповідно до цієї Угоди.

Читайте такожСьогодні міжнародні експерти на місці аварії "Боїнга" працювали “в обмеженому часі”Як повідомляв УНІАН, 17 липня в небі над Донецькою областю підтримувані Росією терористи збили літак «Boeing-777» Malaysia Airlines, який виконував рейс Амстердам - Куала-Лумпур. Літак було збито із зенітний-ракетного комплексу «Бук».

Усі 298 осіб, які перебували на його борту, загинули.