В ЦИК жалуются на недостаточное финансирование выборов / Фото: УНИАН

Центральна виборча комісія сьогодні затвердила кошторис окремих видатків ЦВК на підготовку і проведення позачергових виборів народних депутатів України 26 жовтня 2014 року, які здійснюються за бюджетною програмою 6731020 "Проведення виборів народних депутатів України" на суму 23 млн 87 тис. 300 гривень.

Читайте такожДо ВР проходять шість партій, серед яких немає КПУ і Партії регіонів – опитування

Про це УНІАН повідомили у Відділ взаємодії із ЗМІ Секретаріату ЦВК.

Відео дня

За словами заступника голови ЦВК Жанни Усенко-Чорної, на жаль, Верховною Радою України так і не було прийнято закон про внесення змін до Державного бюджету України, який би передбачив видатки на підготовку і проведення позачергових виборів народних депутатів України 26 жовтня 2014 року. Ця сума становить 980 млн 880 тис. грн.

«Разом з тим, за відповідною бюджетною програмою 6731020 "Вибори народних депутатів України" ЦВК має залишок бюджетних призначень у сумі 23 млн 87 тис. 300 гривень. Не маючи іншої можливості забезпечити підготовку проведення Комісією заходів, які необхідно здійснювати вже сьогодні, з тим, щоб успішно організувати підготовку і проведення позачергових виборів народних депутатів України, Комісія затвердила кошторис лише окремих видатків на вказану суму, які здійснюються за вказаною бюджетною програмою», – акцентувала заступник голови ЦВК.

Читайте такожЦВК не дозволили змінити межі округів на Донбасі і зменшити витрати на вибори

«Ми змушені констатувати, що цих коштів буде достатньо лише на окремі видатки, зокрема: фонд оплати праці залучених спеціалістів, нарахування на їх зарплату, виготовлення інформаційних плакатів кандидатів у народні депутати України, оплату деяких послуг ЗМІ, виготовлення частини виборчої документації тощо, – додала Усенко-Чорна. – Однак, цієї суми абсолютно однозначно недостатньо для підготовки і проведення виборів. Відтак, ЦВК очікує якнайшвидшого прийняття Верховною Радою України змін до Держбюджету».