REUTERS

Українські митники не мають жодної інформації про другий гуманітарний конвой, який може бути організований російською стороною для жителів Донецької та Луганської областей, повідомив у ході брифінгу в Києві голова Державної фіскальної служби України Ігор Білоус.

Читайте такожДругий російський гуманітарний конвой вже стоїть у машинах на території РФ

«Нашим митникам залишилося три дні (перебування на російській території – УНІАН). Але рішення з другого конвою ніякого немає. У нас немає жодної інформації, зокрема по лінії Червоного хреста», - сказав Білоус.

Відео дня

При цьому він наголосив, що українські митники готові виконати свої функції з розмитнення вантажу у випадку, якщо він прибуде на кордон із Україною. Але наразі митники працюють у режимі чергування.

«Нам поки немає чого перевіряти. Митники працюють у режимі чергування», - сказав Білоус.

Як повідомляв УНІАН, першу колону в складі 280 вантажівок із «гуманітарною допомогою» на Донбас влада Росії направила в односторонньому порядку на початку серпня. 22 серпня російські «КамАЗи» прорвалися через український пункт пропуску «Ізварине», який контролюється бойовиками. При цьому українські митники встигли перевірити лише 34 машини.

Читайте такожКучма заявляє, що "перший вантаж" гуманітарного конвою із Росії вирушить вже завтра

У Червоному хресті повідомили, що їхні представники не супроводжували вантажівки РФ в Україну, як було обумовлено раніше.

Наприкінці серпня міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявляв, що Росія хоче направити другий «гуманітарний конвой» в Україну, проте й досі невідомо, яким саме способом вантаж може бути переданий Україні – автомобілями або поїздом.

Водночас, прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк зазначав, що Україна сама здатна забезпечити своїх громадян і може приймати гуманітарну допомогу виключно в рамках міжнародного права й по лінії Червоного хреста.