Ярема розповів про розслідування подій на Майдані / УНІАН

Про це заявив генеральний прокурор України Віталій Ярема, виступаючи на міжнародній конференції «Ефективне розслідування через співпрацю», організованій Генпрокуратурою спільно з проектом Ради Європи «Пакет невідкладних заходів для України», повідомили УНІАН у прес-службі ГПУ.

«У ході розслідування було допитано майже 1500 осіб, проведено близько 300 оглядів місць подій, близько 100 обшуків, призначено більше 500 експертиз. Частину кримінальних проваджень уже направлено до суду», - сказав Ярема, інформуючи присутніх про хід розслідування подій на Майдані.

За даними прес-служби, з вітальним словом перед учасниками конференції виступили також голова Директорату з прав людини Ради Європи Крістос Джіакомопулос, президент Європейського комітету з питань запобігання катуванням Летіф Хусейнов, юридичний радник Міжнародної дорадчої групи Анна Остін та уповноважений Верховної Ради України з прав людини Валерія Лутковська.

Відео дня

Читайте такожУ Києві відкрили перший пам'ятник "Небесній сотні" (фоторепортаж)

Представники міжнародних організацій запевнили, що готові і надалі допомагати та підтримувати Україну на шляху до реформ та вдосконалення правоохоронної системи, зазначається в повідомленні.