Зеленський наголосив, що «закон один для всіх» / president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський ухвалив рішення про відставку Андрія Балоня з посади голови Кіровоградської ОДА після того, як очільника області спіймали на хабарі у майже 2 мільйони гривень.

Про це повідомляє прес-служба ОП.

Читайте такожХабар керівникам НАБУ і САП: суд взяв під варту підозрюваного Кічу

Відео дня

«Отримав декілька днів тому від СБУ інформацію щодо того, що в оточенні голови обласної державної адміністрації відбуваються, м’яко кажучи, неправильні речі, пов’язані з порушенням закону України», – цитує прес-служба слова президента.

Зеленський наголосив, що «закон один для всіх».

«Тому коли я одержав цю інформацію, одразу сказав, що звільню голову облдержадміністрації. А правоохоронні органи мають займатися всім іншим… Немає «наші – не наші». Вкрав – сідай», – зазначив він.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні уночі Служба безпеки України спільно з НАБУ під процесуальним керівництвом САП задокументувала факт вимагання 1,8 мільйона гривень головою однієї з обласних держадміністрацій та посадовцем цієї ж ОДА.

Зеленський призначив колишнього заступника голови Херсонської обласної державної адміністрації Андрія Балоня головою Кіровоградської ОДА у листопаді 2019 року.