Байден заявив, що не робив нічого протизаконного / фото REUTERS

Кандидат у президенти США від Демократичної партії, колишній віце-президент Джо Байден заявив, що не робив нічого протизаконного, коли його син Гантер Байден був членом ради директорів компанії Burisma в Україні.

Як передає кореспондент УНІАН, про це йшлося під час других передвиборчих дебатів між Байденом і чинним президентом США Дональдом Трампом в Нешвіллі. Дебати транслював американський онлайн-ресурс C-SPAN в Youtube.

Читайте такожБайден пообіцяв допомагати Україні в боротьбі з корупцією та агресією Кремля

Відео дня

Зокрема, кандидата від демократів запитали про роботу його сина у Китаї та в енергетичній компанії Burisma в Україні. «Не було нічого неетичного», - відповів Байден.

При цьому, він сказав, що раніше виникали питання, чи міг він на посаді віце-президента США «зробити щось неправильне», коли його син був членом ради директорів компанії Burisma.

«Кожна окрема особа, коли він (Дональд Трамп - УНІАН) проходив процедуру імпічменту, даючи покази під присягою, говорила, що я виконував свою роботу бездоганно», - наголосив Байден.

«Я здійснював політику США. Жодна справа не виходила за межі дозволеного», - додав Байден.

При цьому, за його словами, Трамп потрапив у неприємну ситуацію щодо України, оскільки одна особа намагалася підкупити українську владу, аби в Україні виступили із негативною заявою стосовно нього. Однак, як сказав Байден, українська влада цього не зробила, оскільки нічого неправильного з його боку не було зроблено.

«Мій син не заробляв гроші з точки зору того, що він каже про Китай», - сказав Байден і своєю чергою звинуватив Трампа в отриманні коштів від Китаю.

Також Байден зазначив, що його син не зробив нічого поганого, коли працював в Україні.

Скандал з діяльністю сина Байдена в Україні

  • 20 травня на прес-конференції президент України Володимир Зеленський повідомив, що генпрокурор Ірина Венедіктова зареєструвала кримінальне провадження щодо оприлюднених 19 травня записів нібито переговорів екс-президента України Петра Порошенка з колишнім віце-президентом США Байденом та колишнім держсекретарем Джоном Керрі. У ході цих розмов від Порошенка начебто вимагали забезпечити звільнення Віктора Шокіна з посади генпрокурора.
  • Раніше Шокін, який обіймав посаду генпрокурора у 2015-2016 роках, стверджував, що його змусили написати заяву про звільнення через розслідування проти посадовців компанії «Бурісма» (Burisma). Він припускав, що компанія Burisma Holdings Limited мала підтримку США. У 2014 році членом ради директорів Burisma став син екс-віце-президента США Гантер Байден.
  • Суддя Печерського райсуду Сергій Вовк своєю ухвалою зобов’язав Офіс генпрокурора відкрити кримінальне провадження щодо втручання колишнього віце-президента США Байдена в діяльність Шокіна.