Білорусь назвала заміну прапора у Дніпрі 'актом державного вандалізму' і вимагає вибачень

Білорусь надіслала Україні ноту протесту через біло-червоний-білий прапор, встановлений біля мерії Дніпра.

Про це повідомляється на сторінці Посольства Республіки Білорусь в Україні у Facebook.

Відео дня

У посольстві назвали це "цинічним проявом недружнього ставлення до суверенної білоруської нації" та "актом державного вандалізму" з боку української влади. 

"У зв'язку з тим, що мерія Дніпра не відреагувала на звернення Посла І. Сокола за фактом акту вандалізму, що відбувся в місті Дніпрі, під час якого за рішенням мера міста Дніпра Б.Філатова Державний Прапор Республіки Білорусь було замінено на іншу символіку, 10 лютого 2022 р. в МЗС України направлено ноту Посольства, в якій заявлено рішучий протест українській стороні",  - йдеться у повідомленні. 

Читайте такожУкраїна висловила протест РФ через блокування судноплавства в Чорному й Азовському моряхВони вимагають повернути прапор Білорусі на його місце, офіційно перепросити та провести розслідування.

Мер Дніпра Борис Філатов пояснив, що місцева молодь за бюджет участі встановила у мерії флагштоки з прапорами національних громад.

Також він відзначив, що біло-червоно-білий прапор не є забороненим в Україні, "на відміну від нацистської та комуністичної символіки".

"Тому молодь може вішати у мерії будь-які прапори, які захоче. Хоч райдужні. Це її право. І "влада Дніпра" тут молоді не указ. Тому що ми живемо у вільній країні. Ми пишаємося тим, що ми живемо у вільній країні. І готові її боронити. Хоча це, напевно, вам цього точно не зрозуміти. Ні в Росії, ні в Білорусі", - підкреслив Філатов.

Раніше повідомлялося, що у Білорусі влаштували шоу з "зізнаннями" військового з Польщі про "масові розстріли".

Вас також можуть зацікавити новини