ЄС і трансатлантичні партнери разом виступають проти вторгнення Росії в Україну / фото УНІАН, Олександр Синиця

Віце-президент Європейської комісії, високий представник ЄС з питань зовнішньої політики та безпеки Жозеп Боррель скликав на 4 березня засідання Ради ЄС на рівні міністрів закордонних справ за участю глави української дипломатії Дмитра Кулеби та інших трансатлантичних партнерів.

Про це високий представник ЄС повідомив в Twitter.

"Я скликав надзвичайне засідання Ради ЄС на рівні міністрів закордонних справ на п'ятницю і запросив приєднатися до нас міністра закордонних справ України Дмитра Кулебу, Державного секретаря США Ентоні Блінкена, Державного секретаря закордонних справ Великобританії Елізабет трас, міністра закордонних справ Канади Мелані Жолі і генерального секретаря НАТО Йенса Столтенберга", - заявив Боррель.

Відео дня

Високий представник ЄС додав, що ЄС і трансатлантичні партнери разом виступають проти вторгнення Росії в Україну і солідарні з Україною.

Війна проти України:

  • 24 лютого 2022 року РФ вторглася в незалежну Україну і влаштувала в країні справжній колапс. Окупанти не тільки захоплюють військові частини, аеропорти та інші стратегічні об'єкти, а й стріляють по мирних жителях і багатоповерхівках міста.
  • 27 лютого 2022 року з'явилася інформація про те, що Білорусь може оголосити війну Україні. Згідно зі свіжими даними, її армія вже вторглася на Чернігівщину.