Голова МЗС Литви висловився щодо Путіна / REUTERS

Російська влада на чолі з президентом Володимиром Путіним через санкції щодо Білорусі несе більші витрати на Мінськ, ніж на утримування окупаційних режимів на Донбасі.

Таку думку висловив голова МЗС Литви Габріелюс Ландсбергіс в інтерв'ю "Радіо Свобода".

"Санкції діють, економіка в поганій формі, вона фактично в руїнах. І нести цей тягар тепер має президент Росії Путін, адже саме він видає Мінську кредити, коли той їх потребує. До слова, Лукашенко й Путін зустрічалися цього тижня в Сочі. Проблема стає дедалі більшою. Одна справа для Путіна – фінансувати окуповані території на сході України. І зовсім інша – 10-мільйонну країну, яка не може сама себе підтримувати через санкції та режим, що розпадається. І Лукашенко не пропонує ніякого вирішення проблеми. Він сховався в бункер, живе в замку і ходить всюди з автоматом Калашникова. Так не можна керувати країною – думаю, це очевидно й для росіян", – сказав Ландсбергіс.

Відео дня

Читайте такожУ ТКГ дали прогноз, коли Україна зможе повернути Донбас

Литовський міністр висловився за посилення тиску на Білорусь, заявляючи про необхідність допомогти народу країни.

"Хтось надав притулок опозиції, яка була змушена виїхати. Зокрема, це відбувається у Вільнюсі. Мова також про правосуддя. Офіс генерального прокурора Литви відкрив справу проти білоруської поліції. Ми зробили це за заявою одного з тих білорусів, хто мусив втікати з Білорусі після того, як сам пережив тортури з боку білоруських силовиків. Я вважаю, що інші країни мають зробити те саме – запропонувати допомогу своїх систем правосуддя для тих білорусів, які змушені виїхати. Адже, можливо, це займе деякий час, поки правосуддя запанує в самій Білорусі", - зазначив він.

Інші новини, які можуть вас зацікавити: