Верещук звинуватила Порошенка в привітанні Путіна із днем Росії у 2014-му році / Фото: УНІАН

Народна депутатка від фракції партії “Слуга народу” Ірина Верещук вступила у суперечку зі співголовою фракції партії “Європейська солідарність” Артуром Герасимовим стосовно того, чи вітав Петро Порошенко Володимира Путіна з Днем Росії.

Суперечка відбулася в ефірі суспільно-політичного ток-шоу "Право на владу" на 1+1, передає ТСН.

Читайте такожПорошенко тиснув на Раду, щоб зупинити розслідування Іловайської трагедії - экс-нардеп

Відео дня

"Мене вже третій день звинувачують у тому, що я поширила фейк. Фейк Кремля щодо привітання паном Порошенком 12 червня 2014 року з Днем Росії пана Путіна. Ви (Герасимов – ред.) маєте спростувати як фейк або підтвердити". Я це взяла у 27 джерелах українських ЗМІ. Не з сайту Кремля, а з "Радіо Свободи", "ВВС", "Української правди", "Кореспондент", "Цензор.нет", - закликала Верещук. 

"Дивіться зараз людям в очі і скажіть – він вітав Путіна з Днем Росії?", - запитала нардепка. 

На що Герасимов відповів: "От вам ще одне підтвердження і дуже дивно…"

"Та йолки-палки. Ви можете дати відповідь на питання. Дайте відповідь – так чи ні. Дайте відповідь", - продовжила Верещук.  

Нардеп від "Євросолідарності" лише зауважив, що це дуже дивно, коли голова підкомітету з державної безпеки, Комітету з питань національної безпеки українського парламенту, а не російської Державної думи, розповсюджує фейки Кремля і після того показує, що він не розуміє. 

"Я це спитала! Я й спитала. Якщо це неправда – спростуйте. Я тоді вибачусь і 27 ЗМІ вибачаться, всі вибачаться перед Петром Олексійовичем", - закликала Верещук.

Артур Герасимов наприкінці додав, що або Верещук "робить це свідомо і це дуже погано", або "не розуміє, що вона робить і це ще гірше, тому що  представляє в українському парламенті Комітет з питать нацбезпеки і оборони і керує підкомітетом з державної безпеки".

Раніше Ірина Верещук в прямому ефірі телепередачі "Свобода слова" заявила, що Петро Порошенко в 2014 році привітав Володимира Путіна з Днем Росії. У відповідь Порошенко звинуватив її у брехні і звернув увагу, що інформація про нібито "привітання" вказана на сайті Кремля. Верещук зазначила, що інформацію знайшла "у багатьох джерелах".