Формат та місце проведення заходу наразі не відомі / УНІАН

Завтра за участі керівництва Верховної Ради відбудеться нарада під головуванням секретаря Ради національної безпеки і оборони Олексія Данілова.

Як передає кореспондент УНІАН, про це журналістам повідомила прес-секретар голови ВР Руслана Стефанчука Марія Дейнеко.

"На 16:00 14 лютого запланована нарада під головуванням секретаря РНБО з питання оцінки безпекової ситуації навколо та всередині України", - зазначила вона.

Відео дня

Дейнеко додала, що до участі запрошені керівництво Верховної Ради, представники депутатських фракцій та груп, голови комітетів з питань національної безпеки, оборони та розвідки, з питань правоохоронної діяльності, а також з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва.

Формат та місце проведення заходу наразі не відомі.

Як відомо, на сьогодні, 13 лютого, у ВР планували засідання керівників фракцій і груп парламенту за участі представників силового блоку, розвідок і прем’єр-міністра Дениса Шмигаля.

12 лютого у парламенті під головуванням Стефанчука відбулось засідання керівників всіх фракцій та груп. На зустрічі були присутні представники Міністерства оборони та Міністерства внутрішніх справ.

Загроза повномасштабного вторгнення Росії

Росія зосередила біля України понад 100 тисяч військових, які, як побоюється Захід, вона може залучити до повномасштабного наступу на Україну вже у лютому.

США спільно з ЄС та Британією розробляють інструменти стримування апетитів Кремля, зокрема шляхом запровадження економічних санкцій. Втім, за останніми даними преси, про відключення країни від SWIFT не йдеться.

Наразі низка країн Європи вже евакуюють з України співробітників своїх диппредставництв, або перевозять дипломатів з Києва ближче до кордону з Польщею.

Через відмову страхувальників забезпечувати повітряних перевізників гарантіями польотів до України у зв’язку з "високим ризиком бойових дій" деякі оператори почали скасовувати рейси.

Вас також можуть зацікавити новини: