Слідчого ДБР Олега Корецького, який заявляв про тиск керівництва, звільнено / фото УНІАН

Слідчого Державного бюро розслідувань Олега Корецького, який заявляв про тиск керівництва, звільнено у зв’язку зі скороченням його посади - начальника третього відділу Управління з розслідування кримінальних правопорушень, вчинених службовими особами, Головного слідчого управління ДБР.

Про це Корецький повідомив кореспондента УНІАН.

Він надіслав фото наказу за підписом виконуючого обов’язки директора ДБР Олександра Соколова, згідно з яким Корецького звільняють з сьогоднішнього дня з посади слідчого ДБР у зв’язку зі скороченням його посади.

Відео дня

Також у наказі йдеться про виплату Корецькому компенсації в розмірі двох місячних зарплат та компенсації за невикористані дні відпустки.

Корецький надав УНІАН фото наказу за підписом в.о. директора ДБР Олександра Соколова / фото УНІАН

Як повідомляв УНІАН, 8 липня один з адвокатів екс-президента Петра Порошенка Ілля Новіков заявив, що Корецький повідомив йому про тиск з боку керівництва ДБР, який нібито чинився на слідчих у справі щодо продажу заводу "Кузня на Рибальському".

Того ж дня у Державному бюро розслідувань заявили, що інформація Корецького щодо тиску на нього не відповідає дійсності і є політично мотивованою.

Читайте такожВенедіктова однозначно має вплив на керівників ДБР - Корецький

9 липня Корецький вже публічно заявив про тиск на нього з боку виконуючого обов’язки директора ДБР Соколова та його першого заступника Олександра Бабікова. Корецький стверджує, що ці посадовці примушували його розслідувати справи проти Порошенка, які не мають судових перспектив.

Крім того, Корецький заявив, що 80% кримінальних проваджень, в яких фігурує екс-президент Порошенко, не мають судових перспектив.

Також він заявив, що у ДБР відбувається "зачищення" мислячих фахівців, на їхні посади призначають виконавців.

Пізніше Корецький оскаржив у суді попередження керівництва про звільнення у зв’язку зі скороченням посади.