Ердоган сьогодні перебуває з візитом в Україні / REUTERS

Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган в ході візиту в Україну запропонує українському колезі Володимиру Зеленському організувати зустріч з главою Кремля Володимиром Путіним.

Про це повідомляє турецький телеканал A Haber.

"Очікується, що Ердоган запропонує Зеленському організувати його зустріч з Путіним", - повідомив кореспондент телеканалу зі Львова, пославшись на джерела в дипломатичних колах.

Відео дня

Інший турецький новинний телеканал CNN Turk додав, що Зеленський і Путін можуть провести зустріч для визначення "дорожньої карти" з питання завершення війни в Україні.

Як нагадує телеканал, Зеленський чотири рази пропонував двосторонній саміт з Путіним,а ле ця пропозиція відкидалася Москвою з відповіддю "Немає конкретного питання для вирішення лідерів".

Проте до сьогоднішнього дня спостерігається, що Росія пом'якшувала свою жорстку позицію. "Згідно з новинами, які ми отримали від російських джерел, президент Росії Володимир Путін натякнув на переговорах з Ердоганом 5 серпня в Сочі, що може зустрітися з лідером України Володимиром Зеленським", - зазначає турецький телеканал.

"Тепер, щоб зупинити війну, російська сторона заявила: "По-перше, лідери можуть обговорити та визначити дорожню карту. Потім делегації можуть розпочати роботу із втілення цієї дорожньої карти в життя", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, сьогодні у Львові відбудуться тристоронні переговори між президентами України і Туреччини Володимиром Зеленським і Реджепом Таїпом Ердоганом, а також генсеком ООН Антоніу Гутеррешом.

Як повідомляв УНІАН, 17 серпня військовий експерт Олег Жданов заявив, що президент Туреччини Реджеп Ердоган і генсек ООН Антоніу Гутерріш на зустрічі з Володимиром Зеленським просуватимуть завершення війни з РФ дипломатичним шляхом, однак це російський план - сісти за стіл переговорів прямо зараз.

Вас також можуть зацікавити новини: