Ердоган запросив Зеленського відвідати Туреччину / фото REUTERS

Президента Володимира Зеленського з Днем Незалежності привітав турецький колега Реджеп Таїп Ердоган.

Як повідомили у прес-службі глави Української держави, відбулась телефонна розмова лідерів двох країн.

«Президент Туреччини привітав Володимира Зеленського та всіх українців з 29-ю річницею незалежності й відзначив, що радий активізації двосторонніх контактів, яка відбувається попри епідемічну ситуацію. Він також привітав главу Української держави із встановленням повного та всеосяжного режиму припинення вогню на Донбасі», - йдеться у повідомленні.

Як поінформували у прес-службі, Ердоган запросив главу української держави відвідати Туреччину.

Президент України подякував турецькому колезі за незмінну підтримку суверенітету й територіальної цілісності України. «Було позитивно відзначено відновлення авіасполучення між двома країнами та створення можливостей для туристичних подорожей», - поінформували у прес-службі.

Читайте такожПеремир’я на Донбасі та обмін полоненими: Зеленський провів телефонну розмову з Ердоганом

Розмова Зеленського і Ердогана: що ще обговорили президенти

  • Зеленський також привітав колегу з відкриттям покладів природного газу на турецькому узбережжі Чорного моря, розробка яких сприятиме підвищенню енергетичної безпеки країни та держав регіону.
  • Серед іншого глави держав обговорили стан виконання попередніх домовленостей про реалізацію спільних інфраструктурних проектів, зокрема будівництва автомобільних доріг в Україні, а також житла для 500 сімей внутрішньо переміщених осіб з АР Крим.
  • Крім того, лідери країн порушили питання підготовки до чергового засідання Стратегічної ради високого рівня.