Дві фракції не будуть голосувати за кандидатуру Монастирського \ фото УНІАН

Фракції "Голос" та "Європейська солідарність" не голосуватимуть за кандидатуру Дениса Монастирського на посаду керівника Міністерства внутрішніх справ України.

Як передає кореспондент УНІАН, голова фракції "Голос" Ярослав Железняк сказав у коментарі журналістам, що оскільки фракція "Голос" є опозиційною, то вони не голосуватимуть за призначення Монастирського міністром внутрішніх справ. "Ми є фракцією опозиції і ми голосувати не будемо", - наголосив він.

Говорячи про саму кандидатуру Монастирського, Железняк зазначив, що коли підійшов до нього і запитав: "А воно тобі потрібно?", то з виразу обличчя Монастирського "я не зрозумів, але з відповіді розумію, що напевно він набрався сил, натхнення, щоб очолити цю посаду".

Відео дня

Читайте такожРада відправила Авакова у відставку

Співголова фракції "Європейська солідарність" Ірина Геращенко зазначила, що "ЄС" як опозиційна сила не голосувала за призначення голови Верховної Ради, уряду, тому не голосуватиме і за призначення Монастирського.

Вона нагадала, що "класична опозиція не несе відповідальності за бюджет і за кадрові рішення". "Очевидно, що ми не будемо голосувати за кандидатуру Дениса Монастирського", - зазначила Геращенко.

Відставка Авакова: деталі

13 липня Арсен Аваков подав заяву про відставку з посади глави МВС. Він очолював міністерство з початку 2014 року.

Сьогодні Верховна Рада схвалила відставку Авакова з посади міністра внутрішніх справ.

Президент Володимир Зеленський запропонував на посаду міністра внутрішніх справ кандидатуру народного депутата від "Слуги народу", голови Комітету Верховної Ради з питань правоохоронної діяльності Дениса Монастирського.

Голосування за призначення Монастирського очікується у п’ятницю, 16 липня.