Буданов ставить перед собою завдання ввести нові технології і посилити аналітичну роботу для прогнозування ризиків / ua.depositphotos.com

Новопризначений начальник Головного управління розвідки (ГУР) Міністерства оборони Кирило Буданов заявив про посилення впливу «гібридних» воєн та глобальної дезінформації на Україну.

Про це він сказав під час його представлення президентом України Володимиром Зеленським колективу ГУР Міноборони, повідомляє прес-служба Офісу глави держави.

Буданов зауважив, що перед Україною постали такі виклики, як посилення впливу «гібридних» воєн, глобальна дезінформація та наявність ворога на нашій землі.

Відео дня

Читайте такожЗеленський наказав напрацювати розвідпрограму

«Сьогодні перед воєнною розвідкою України стоять такі завдання: збільшення впливу розвідки у сфері міжнародних відносин, повернення тимчасово окупованих територій Донбасу та Автономної Республіки Крим і відновлення справедливості відносно осіб, які принесли війну на нашу Батьківщину», – зазначив начальник ГУР.

Буданов ставить перед собою завдання підвищити професійний рівень співробітників, запровадити нові технології, посилити аналітичну роботу з метою прогнозування ризиків і проводити спеціальні заходи.

Як повідомляв УНІАН, 5 серпня Зеленський призначив Буданова начальником ГУР МОУ замість Василя Бурби.

В Офісі президента зазначили, що зміна начальника Головного управління розвідки пов’язана з потребою переформатування та інтенсифікації роботи, пошуку та впровадження сучасних підходів і поглядів на вирішення питань у сфері безпеки.