Венедіктова запрошує до прокурорських лав / фото facebook.com/VenediktovaIryna

Триває активна підготовка до оголошення добору на вакантні посади прокурорів у нових окружних прокуратурах, які розпочали роботу з 15 березня.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила керівник Офісу генпрокурора Ірина Венедіктова. За її словами, у першій хвилі у планах заповнити 454 вакансії.

Так, в Офісі генпрокурора дали доручення його підрозділам організувати проведення першої частини добору, до процесу також залучено обласні прокуратури.

Відео дня

Читайте такожНа посаду керівника САП подали 111 заяв - Transparency InternationalЯк заявила Венедіктова, тривають консультації з міжнародними партнерами з метою забезпечення максимально прозорого конкурсного відбору.

Також вона перерахувала вимоги до майбутніх прокурорів: громадянство України, вища юридична освіта, стаж роботи у галузі права не менше двох років.

"Для тих кандидатів, які покажуть найкращі результати під час випробувань, готуються мотиваційні механізми кар’єрного зростання", - додала генпрокурор.

Крім цього, продовжила Венедіктова, наразі на розгляді Верховної Ради України перебуває законопроект, яким ініціюється спрощення вимог до кандидатів. Зокрема, пропонується необхідність дворічного стажу для кандидатів на посаду прокурора замінити роботою прокурором-стажистом.