фото facebook/SergeyGrinevetsky

Про це розповів в інтерв'ю телеканалу "Медіа-інформ" відомий політик, найуспішніший губернатор Одеської області, почесний громадянин Одеси та регіону Сергій Гриневецький.

За словами політика, своїм головним завданням у політичній силі "Довіряй Справам", чию регіональну організацію очолив, є селекція молодих політиків, здатних творити.

"Моя основна задача навчити та передати свій досвід роботи молодим політикам. Навчити їх працювати на розвиток міста, регіону. Країни. Без взаємозв'язку між ними, як показала практика останніх років все руйнується. Ми повинні виробити стратегію розвитку з урахуванням особливостей Одеси та регіону", - зазначив Сергій Гриневецький.

Відео дня

Одне з найважливіших питань – безпека. За даними аналітиків ЄС, Україна посідає перше місце за рівнем злочинності в Європі. Яскравим підтвердженням цього стали останні події в Луцьку та Полтаві. Однак, на думку Сергія Гриневецького, безпека - це не лише боротьба зі злочинністю і тероризмом, це зміцнення всіх сфер життєдіяльності. Насамперед, мова йде про продовольчу безпеку. Цей рік дуже неврожайний.

"За останні півроку обсяги виробництва сільськогосподарської продукції скоротились на 18,7%. Однак, за цей же період ми експортували на 6,2 мільйона тонн зернових більше, ніж минулого, врожайного року. Зерно продається бездумно, знищуються залишки тваринництва і селекції. На півдні Одеського регіону врожайність зернових становить лише 14,5 центнера з гектара. Вже зараз фермери не знають, як будуть розплачуватися з селянами за паї. Замість обіцяної підтримки, їм дають копійки. Якщо зараз Нацбанк не вирішить питання пролонгації кредитів і нових кредитних програм для аграріїв, нас можуть очікувати продовольчі бунти. І це страшно", - підкреслив Сергій Гриневецький.

Ще одне питання національної безпеки - новий виток коронавірусної інфекції. Літо вже показало, що, на жаль, падіння не настало. Тому нам вже зараз треба продумувати, як жити в осінньо-зимовий період. Ці питання мають стати пріоритетом влади, вважає політик.