Арахамія пошкодував, що депутати не підтримали закон про дистанційне голосування / фото УНІАН

Голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія пояснив, як пропонується організувати роботу парламенту з 18 травня.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав у коментарі журналістам перед сьогоднішнім позачерговим засіданням Верховної Ради, відповідаючи на питання щодо заяв про наміри повернутися до звичайного режиму роботи парламенту з 18 травня.

Арахамія пояснив, що це "технічне" питання.

Відео дня

"Я думаю, що Верховна Рада буде більш-менш працювати в тому вигляді, як вона працює зараз. Але чому важливо чергове проти позачергових (засідань ВР - УНІАН)... Для того, щоб не спекулювати цією позачерговістю (розгляду законопроектів - УНІАН), давайте тоді вийдемо в черговий режим роботи. В такому ж самому карантинному режимі, але в черговому режимі", - сказав він.

У такому випадку, пояснив депутат, на засіданнях можна буде спокійно розглядати законопроекти, які не пов'язані з коронавірусом, але також важливі.

"Це буде збалансована робота парламенту в нормальному стані, але з усіма заходами безпеки, як ми і зараз це робимо", - сказав Арахамія.

Читайте такожНаступне позачергове засідання Верховної Ради відбудеться в середу: розглянуть 14 питань

Він уточнив, що йдеться про повернення парламенту до роботи за календарним планом, у класичному режимі, з проведенням щопонеділка засідань Погоджувальної ради.

Разом з тим, за словами Арахамії, засідання комітетів планується продовжити проводити в режимі відеоконференцій, тому що "всі звикли".

Водночас Арахамія пошкодував, що депутати не підтримали законопроект щодо можливості дистанційного голосування.

Як повідомляв УНІАН, Арахамія зареєстрував у парламенті проект постанови про організацію роботи Верховної Ради (№3434), яким передбачається, що депутати з 18 травня працюватимуть відповідно до календарного плану проведення третьої сесії.

17 березня депутати внесли зміни до календарного плану проведення третьої сесії, якими передбачено, що на період карантину вони працюватимуть в комітетах, комісіях, депутатських фракціях (депутатських групах), а на засідання збиратимуться за необхідності для вирішення невідкладних питань, пов’язаних із ситуацією в Україні.