Кернес помер в грудні минулого року / фото: Харківська міськрада

Харківська міська рада під час сесії 24 лютого розгляне питання про припинення повноважень мера міста Геннадія Кернеса, який помер у грудні 2020 року.

Як повідомляється на сайті мерії, розпорядження про скликання сесії підписав секретар Харківської міськради Ігор Терехов.

Читайте такожВ Офісі президента розповіли, чому позачергових виборів мера Харкова не буде навесні

Відео дня

Згідно з документом, у порядку денному сесії – 65 питань та "Різне". Першим депутати планують розглянути питання про дострокове припинення повноважень Харківського міського голови Кернеса.

Також заплановано озвучити два звернення – від фракції "Блок Кернеса — Успішний Харків" та Харківської міськради.

Смерть Кернеса та нові вибори в Харкові

  • 4 листопада 2019 року Кернеса офіційно оголосили обраним міським головою Харкова за результатами виборів, які відбулися 25 жовтня.
  • В ніч на 17 грудня 2020 року Кернес помер від ускладнень COVID-19 у берлінській клініці "Шаріте", де він перебував з вересня після підтвердження діагнозу.
  • У зв’язку з його смертю у Харкові мають бути призначені перевибори мера.
  • В кінці січня Комітет Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування вирішив звернутися до Харківської міськради, аби вона надала своє рішення щодо взяття до відома факту смерті Кернеса.