У Раді стався черговий конфлікт / фото УНІАН

У Верховній Раді України сталася перепалка між депутатами "Європейської солідарності" та головою парламенту Дмитром Разумковим.

Як передає кореспондент УНІАН, під час розгляду законопроекту щодо особливостей вступу до закладів вищої освіти осіб з тимчасово окупованих територій Автономної Республіки Крим та міста Севастополя, Донецької та Луганської областей народний депутат від «Слуги народу» Роман Грищук закликав фракцію «ЄС» проголосувати за ухвалення цього документу як закону в цілому, а не лише в першому читанні.

Читайте такожРазумков не бачить підстав для скасування місцевих виборів

Відео дня

Після цього депутати з «ЄС» оточили трибуну парламенту та почали сперечатися з Разумковим. Вони просили його дати можливість відповісти Грищуку, проте спікер відмовив, адже у виступі Грищука не було згадано конкретних прізвищ депутатів «ЄС».

Одним з найактивніших у суперечці був депутат від «ЄС» Микола Княжицький. «Ви на мене не кричіть, будь ласка», - попросив голова ВР.

Пізніше, після голосування за законопроект у першому читанні, Разумков знову закликав, сперечаючись із Княжицьким: «Не кричіть на мне, будь ласка, не підвищуйте на мене голос! І пальцем на мене теж тикати не треба!".

Частину цієї фрази він сказав російською мовою, і йому, очевидно, зробили зауваження за це, тому Разумков повторив ще раз: «Я вам ще раз можу повторити. Російською і англійською можу повторити. Не треба на мене тикати!».

Опісля подальших суперечок все ж відбулося голосування за закон в цілому, і депутати «ЄС», які спершу наполягали на ухваленні законопроекту лише в першому читанні, залишили трибуну.