Денис Шмигаль / фото REUTERS

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль вважає, що Кабінет міністрів оперативно відреагував на виклики кризи, спровокованої пандемією коронавірусу, і надав підтримку тим, хто її потребував найбільше.

Про це він заявив на прес-конференції, присвяченій ста дням роботи нового уряду.

Читайте такожМилованов вважає, що жорстку карантин не потрібно повертати навіть у разі збільшення кількості летальних випадків від COVID-19

Відео дня

«Ми надали швидку підтримку людям, мікро- та малому бізнесу. Без затягування часу були прийняті всі рішення щодо підвищення пенсій, по індексації пенсій, були прийняті рішення щодо скорочення термінів реєстрації безробітних, нарахувань і виплат допомоги з безробіття, збільшення сум для фізичних осіб - підприємців, у яких є діти», - сказав Шмигаль.

За словами прем'єра, уряд виділив 9 млрд грн на виплати безробітним, ще 5 млрд грн - на допомогу з часткового безробіття, а на підвищення пенсій було направлено 28 млрд грн. Також він нагадав, що після змін у державний бюджет на цей рік сформований фонд боротьби з коронавірусом і його наслідками загальним обсягом 65 млрд грн.

Як повідомляв УНІАН, 27 травня Кабінет міністрів на своєму засіданні затвердив урядову програму стимулювання економіки для подолання наслідків COVID-19 «Економічне відновлення». Згідно з програмою, Кабмін прогнозує, що у 2020 році валовий внутрішній продукт України може скоротитися на 4-8% у порівнянні з 2019 роком.