Кулеба зазначив, що Україні потрібна вітчизняна система ПРО \ фото УНІАН

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба розповів, чи потрібно Україні розміщення американської системи протиракетної і протиповітряної оборони.

Про це Кулеба сказав в ефірі програми "Свобода слова" на телеканалі ICTV у відповідь на твердження народного депутата від фракції "Голос" про те, що жодних американських елементів ПРО в Україні не буде і що зенітні ракетні комплекси Patriot їй дарувати не будуть.

"Нам не потрібна американська система ПРО. Нам потрібна українська система ПРО. І ця технологія може прийти не обов'язково зі Сполучених Штатів. Є інші країни, які володіють нею. І ми ведемо перемовини про доступ до неї", - наголосив Кулеба.

Відео дня

Читайте також"Америка повинна робити більше": сенатор про військову підтримку України з боку США

"Пан Сергій правий: протиповітряна і протиракетна оборона - це зараз ключові дірки, які потрібно заповнювати, і ми над ними дуже предметно працюємо", - додав міністр.

Також глава МЗС закликав не займатися демотивацією себе та України.

"Звісно, можна сказати, що "Джавелін" - це засіб психологічного стримування. Але, у разі, якщо не дай Боже, російські танки попруть вперед, то зупиняти ми їх будемо саме "Джавелінами", і про це треба відверто говорити", - заявив Кулеба.

Також міністр прокоментував критику окремих народних депутатів стосовно укладеної під час візиту президента Володимира Зеленського до США рамкової угоди між Міністерством оборони України та Міністерством оборони Сполучених Штатів щодо стратегічних основ оборонного партнерства.

"І можна сто разів назвати оборонну угоду рамковою чи протоколом про наміри, як тут звучало, але це не скасує того факту, що в ній дуже чітко зафіксовано, за якими напрямами буде рухатися подальше військо-технічне співробітництво між Україною та Сполученими Штатами", - сказав глава МЗС.

Вас також можуть зацікавити новини