колаж УНІАН

Луцька міська рада звернулася до Президента України, Генеральної прокуратури та Державного бюро розслідувань з проханням максимально ефективно та оперативно провести досудове розслідування фактів злочинної діяльності Петра Порошенка, Віктора Медведчука та інших високопосадовців, що були причетні до виведення з державної власності стратегічного нафтопроводу "Самара-Західний напрямок" та торгівлею вугіллям з так званими ЛНР та ДНР. Окрім того, депутати закликають конфіскувати їх майно на потреби Збройних Сил України відповідно до Закону "Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо встановлення кримінальної відповідальності за колабораційну діяльність".

Про це розповів міський голова Луцька Ігор Поліщук. 

"Депутати трьох фракцій – "За Майбутнє", "Батьківщина" та "Слуга народу" ухвалили проект рішення щодо ефективного розслідування колабораціонізму, державної зради, а також вирішення питання конфіскації майна учасників справи Медведчука-Порошенка. Як стало відомо 23 травня за свідченнями Медведчука ним укладалися певні домовленості з суб’єктами Російської Федерації на прохання Петра Порошенка, п’ятого Президента України, для виведення з державної власності і привласнення частини стратегічного нафтопроводу. Крім того, у своїх свідченнях, які він надав СБУ, Медведчук розказав про процес торгівлі вугіллям з окупованими територіями і детально вказав на усі обставини, які його супроводжували. В тому числі, прізвища високопосадовців, які на вказівку Петра Порошенка приймали незаконні рішення в різних державних інстанціях. Депутати міської ради просять Генпрокуратуру та ДБР оперативно та ефективно розслідувати це кримінальне провадження, з’ясувати роль Петра Порошенка, Віктора Медведчука та інших високопосадовців, а також вирішити питання щодо конфіскації майна і передати його на користь Збройних Сил України", - розповів Ігор Поліщук. 

Як повідомлялося раніше, 23 травня Служба безпеки України оприлюднила свідчення Віктора Медведчука в межах справи щодо злочинної схеми виведення з державної власності частини магістрально нафтопроводу Самара – Західний напрямок, а також налагодження у 2014-2015 роках механізму закупівлі вугілля з окупованих територій Донецької та Луганської областей. Медведчук напряму вказує на причетність до цього п'ятого Президента України Петра Порошенка та низки високопосадовців з його оточення, які забезпечували ухвалення необхідних рішень для реалізації схеми.