Юлія Мендель / фото УНІАН

Колишня прес-секретарка президента України Юлія Мендель зізналася, що стало основною причиною її звільнення.

В інтерв'ю "КП в Україні" вона розповіла, що покинула свій пост, в тому числі й за станом здоров'я.

"Це сталося на моє прохання. І я не психанула, не прийняла рішення про звільнення моментально. Ми з Михайлом Подоляком (радник голови Офісу президента) обговорювали можливість мого звільнення, я говорила, що у мене є питання, які я не можу вирішити у цьому графіку. Перша причина мого звільнення – здоров'я. Воно у мене дуже погіршилося. У мене навантаження було в рази більше, ніж у будь-якого іншого прес-секретаря. Я вже близько трьох місяців лікуюся. І думаю, що відновилася відсотків на 80", – заявила Мендель.

Другою причиною звільнення з посади прес-секретаря Мендель назвала досягнення поставлених нею цілей на цій посаді.

Читайте такожМендель написала мемуари, випустить вже у липні"Ну і друга причина: коли вже почалося лікування, я задумалася над тим, куди йти далі. Те, що хотіла зробити в Офісі, я зробила, налагодила систему. Мій послідовник, може, це і не оцінить, але точно знаю, йому буде набагато легше", – сказала Мендель.

За її словами, для президента Володимира Зеленського її рішення про звільнення було "до певної міри" несподіванкою, але "він все зрозумів".

Юлія Мендель – біографія

Закінчила Київський національний університет імені Тараса Шевченка та захистила кандидатську дисертацію на тему "Натурфілософська металогія лірики Володимира Затуливетера у контексті поезії 1970-90 рр.".

Працювала журналістом на телеканалах ICTV, Еспресо TV, "112 Україна" та "Інтер", співпрацювала з The New York Times.

У червні 2019-го року була призначена прес-секретарем глави держави, вигравши конкурс на цю посаду та обійшовши 4 тисяч претендентів.

Заяву на звільнення написала у квітні 2021-го року.