Ламбрехт відвідала Одесу / фото Verteidigungsministerium

Міністр оборони Німеччини Крістін Ламбрехт прибула на південь України з неанонсованим візитом і зустрілася з українським міністром оборони Олексієм Резніковим.

Про це повідомив Резніков у Twitter.

"Прийняв мою німецьку колегу Крістін Ламбрехт на півдні України. Фрау міністр принесла хороші новини та більше інструментів для посилення української армії", - зазначив він.

Відео дня

Резніков зазначив, що сторони обговорили поточну геополітичну та безпекову ситуацію. Також міністру оборони Німеччини продемонстрували систему "Гепард" на бойовому чергуванні.

Також він додав, що це перший візит міністра оборони Німеччини в Україну.

У свою чергу, Ламбрехт зазначила, що Німеччина продовжить підтримувати Україну і пообіцяла поставки системи ППО IRIS-T SLM "найближчими днями".

Як повідомило агентство Reuters, під час візиту Ламбрехт до Одеси в суботу звучала повітряна тривога, тож міністри України та Німеччини провели переговори у підземному бункері.

Допомога Україні від Німеччини 

Як повідомляв УНІАН, у вересні Україна отримала від ФРН дві РСЗВ Mars II і 50 бронетранспортерів Dingo, а також 9 додаткових зенітних самохідних артилерійських установок Gepard.

Водночас, німецький уряд відмовляється передавати Києву свої танки Leopard, які визнані одними з найкращих у світі.

Президент України Володимир Зеленський, говорячи про можливість отримання систем протиповітряної оборони IRIS-T, зауважив, що вони не допоможуть перемогти у війні, але є питанням виживання українців. Він наголосив, що для перемоги потрібна більш потрібна більш винищувальна зброя і закликав Німеччину передати Україні броньовану техніку.

IRIS-T SLM - німецький зенітний ракетний комплекс середнього радіусу дії. Призначений для знищення літаків, вертольотів, безпілотних літальних апаратів, крилатих та балістичних ракет. Розробку завершено в 2014 році.

Раніше йшлося про те, що система протиповітряної оборони IRIS-T повинна була готовою до відправки в Україну наприкінці літа.

Вас також можуть зацікавити новини: