Ткаченко розповів про плани / фото Facebook Олександра Ткаченка

Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко розповів про цілі та плани, яке міністерство планує реалізувати у найближчому майбутньому.

Читайте такожОлександр Ткаченко достроково склав повноваження народного депутатаЯк передає кореспондент УНІАН, на прес-конференції з нагоди 100 днів на посаді Ткаченко сказав:

"Що надалі ми збираємося робити? Запустити проект "Велика реставрація". Його старт має відбутися наступного року. Цього року ми будемо реагувати в першу чергу на аварійні ситуації. Запустити виробництво серіалів українською мовою про українські історії, зроблені українцями. Запустити пілотні центри культурних послуг. У нас вони плануються запустити цього року у п'яти областях. Це Донецька, Луганська, Херсонська, Чернівецька та Закарпатська області. І так само (центри) креативних хабів", - зазначив.

Також, за словами міністра, планується розробка стратегії промоції читання, грантової підтримки книговидавців, бібліотек, запуск реформи управління туристичною галуззю, продовження протидії хаотичній забудові території пам'яток, зон охорони, продовження реалізації проекту "Мандруй Україною", запуск проекту з медіаграмотності, реалізація програми культурних діалогів, а також масштабна реформа фінансування оплати праці.

"Розвиток народних художніх промислів... Розробляємо інтернет-платформу із просування української мови. В Україні в рамках протидії хаотичній забудові має з'явитися (культурний) "спецназ". Будемо користуватися ідеями, які вже, в принципі, використовують італійські колеги, у них дійсно є такий підрозділ. Підвищити рівень мистецької освіти, тому що в цій галузі, якщо ми будемо говорити про майбутнє, нам є що робити", - наголосив Ткаченко.

Як відомо, 4 червня Верховна Рада призначила Ткаченка на посаду міністра культури та інформаційної політики України.

Вас також можуть зацікавити новини