Зеленський переговорив з президентом Польщі Дудою / фото REUTERS

Президент Володимир Зеленський сподівається на проведення зустрічі лідерів країн «нормандської четвірки» (Україна, Німеччина, Франція та РФ) незабаром.

Читайте такожЄрмак прибув до Берліна на зустріч радників лідерів країн "нормандського формату"Як передає прес-служба Офісу президента, про це він сказав під час телефонної розмови з президентом Республіки Польща Анджеєм Дудою.

«Ви повинні знати, що там, на Донбасі, живуть люди, які дуже хочуть миру і які цінують зусилля з його досягнення. Сьогодні відбувається зустріч радників лідерів країн «нормандської четвірки» в Берліні. Сподіваюся, що зустріч лідерів країн «нормандської четвірки» відбудеться незабаром», – заявив Зеленський.

Зустріч «нормандської четвірки»: що відомо

  • 11 вересня запланована зустріч радників лідерів країн «нормандського формату».
  • 9 вересня Зеленський заявив, що розраховує після зустрічі радників лідерів країн «нормандського формату» на саміт на вищому рівні.
  • 22 серпня Зеленський заявив, що зустріч радників лідерів країн «нормандського формату» має відбутись 28 серпня, потім планується зустріч глав МЗС та саміт на вищому рівні.
  • 24 серпня міністр закордонних справ Дмитро Кулеба повідомив про підготовку до можливої зустрічі голів МЗС країн «нормандського формату» у вересні.
  • 26 серпня керівник Офісу президента Андрій Єрмак повідомив, що зустріч радників лідерів країн «нормандської четвірки», що планувалася на 28 серпня, перенесено на перші числа вересня.
  • 4 вересня Кулеба повідомив, що зустріч міністрів закордонних справ країн «нормандського формату» відбудеться у вересні після переговорів радників лідерів цих держав.